Saugokime buitinę techniką

Šiuo laikmečiu namuose senjorai turi daug techninių pagalbininkų – mašinos plauna indus ir rūbus, valgis pašildomas akimirksniu įdėjus į mikrobangų krosnelę. Tačiau būna, kad šie pagalbininkai  ima ir „užsiožiuoja“. Deja, dėl to kartais esame ir patys kalti. Todėl keli patarimai senjorams, kad įranga nesugestų dėl jūsų kaltės.

Skalbimo mašina

Bene dažniausiai naudojama buitinė technika – skalbimo mašina. Jos gedimų priežastis yra smulkios detalės – kojinės ir apatiniai. Kad išvengtumėte problemų dėl gana kvailos priežasties, paprasčiausias būdas yra naudoti specialius skalbinių maišelius. Tada niekas neįstrigs būgne.

Nepamirškite patikrinti kišenių. Smulkmenos, saldainiai yra prasti skalbimo partneriai.

Neperkraukite būgno. Dėl to skalbiniai ne tik gali suplyšti ir prastai išsiskalbti, bet esant padidintai apkrovai sugenda guoliai, o laikui bėgant būgno diržas nukrenta ar nutrūksta.

Nenaudokite per daug priemonių nuo nuosėdų. Taip, jos būtinos valant mašinos vidų, tačiau jos laikomos agresyviomis cheminėmis medžiagomis, per didelis jų naudojimas lemia priešlaikinį mašinos nusidėvėjimą.

Skalbimo mašinoje nepalikite šlapių skalbinių, išskalaukite miltelių talpą, nuvalykite būgno gumą. Taip išvengsite pelėsių susidarymo ant mašinos dalių ir dėl to atsirandančio nemalonaus kvapo.

Mikrobangų krosnelė

Būtinai laikykite krosnelę švarią, pašalindami riebalus nuo vidaus sienelių.

Nepamirškite, kad mikrobangų krosnelę galima įjungti tik tada, kai joje yra koks nors produktas. Jei viduje tuščia, krosnelės negalima jungti, nes gali sulūžti magnetronas. Nenaudokite indų, kurie nėra skirti krosnelei, taip pat folijos. Nuo metalo mikrobangų krosnelė kibirkščiuos.

Nedėkite mažiau nei 50 g maisto. Jei gaminys labai lengvas, šalia jo padėkite stiklinę vandens.

Indaplovė

Įsitikinkite, kad aukšti daiktai (puodai ar grafinai vandeniui) netrukdo suktis indaplovės purkštuvo svirčiai.

Naudokite specialią druską: ji suminkština kietą vandenį, tirpindama kalcį. Tai svarbu pačiai mašinai, nes kitaip laikui bėgant vidaus dalys pasidengs kalkių nuosėdomis ir suges.

Visada išvalykite dideles maisto atliekas, kad neužkimštumėte kanalizacijos. Tačiau nebūtina skalauti indų po čiaupu, užtenka išimti iš jų trupinius.

Jei įrenginys didelis, indų nedaug ir nenorite paleisti viso ciklo dėl poros puodelių, naudokite skalavimo programą (daugumoje aparatų – 15 min.). Taip įrenginio viduje neliks nemalonaus pelėsių kvapo ir galėsite palaukti parą, kol surinksite daugiau indų.

Daugeliu atvejų indai prastai išplaunami visai ne dėl mašinos gedimo, o dėl to, kad neteisingai įdėjote indus ir pasirinkote netinkamą programą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.