Ledų pasigaminkime namuose
Ledų norisi kiekvieną karštą dieną. Tikriausiai ne visada prisiruošiama nueiti iki parduotuvės, tad parinkome keletą receptų, kaip šio skanėsto nesunkiai pasigaminti namuose patiems.
Ledų receptas su kondensuotu pienu
Reikės
500 ml grietinėlės, geriausia 30–40% riebumo, skirtos plakimui
1 skardinės saldinto kondensuoto pieno
Galima papildomai įdėti:
keli lašeliai vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos, geriausiai tiks itin smulki druska arba druska dribsniais
Kaip gaminti
Prieš gaminant, į šaldiklį įdėkite indą ar formą, kurioje šaldysite ledus. Dedant ledų masę į šaltą indą, jie sustings greičiau ir tolygiau. Geriausiai tinka metalinis indas, pavyzdžiui, stačiakampė kekso forma.
Pirmas žingsnis yra išplakti grietinėlę. Pradėkite plakti naudodami silpniausią mikserio nustatymą ir plakdami perjunkite į vis stipresnį. Plakite tol, kol ji bus tiek standi, kad suformavus viršūnėles, kurios nesukrenta.
Kitame dubenyje išmaišykite kondensuotą pieną su vanilės ekstraktu ir druska, tuomet sudėkite apie pusę išplaktos grietinėlės ir atsargiai išmaišykite. Tada supilkite šį mišinį į likusią išplaktą grietinėlę ir atsargiai, švelniai permaišykite. Maišant atsargiai, mišinyje išliks oro burbuliukų, ledai bus puresni.
Visą masę supilkite į indą, kurį palaikėte šaldiklyje. Šaldykite apie 4 valandas – tol, kol sustings.
Ledų receptas su bananu
Reikės
1 bananas
1 šaukštelis riešutų kremo (100 proc. riešutai).
Kaip gaminti
Bananą susipjaustome riekelėmis ir užšaldome. Užšalusį bananą dedame į smulkintuvą su S formos peiliuku, sutriname iki ledų konsistencijos, dedame riešutų kremą ir gerai viską sumaišome. Galima pagardinti keliais grūdeliais druskos, maišyti ledus su šaldytomis uogomis ar netgi šaldytu avokadu.
Ledų receptas su mangais, citrinomis, jogurtu
Reikės:
2 puodelių šaldytų pjaustytų mangų
2 šaukštų medaus
Ketvirtadalio arba pusės puodelio graikiško jogurto
1 šaukšto citrinų sulčių
1 citrinos žievelės
Kaip gaminti
Gerai sumalkite mangus, medų ir jogurtą, įpilkite citrinos sultis. Tuomet išmaišykite ir įsitikinkite, kad neliko kietų mangų gabaliukų. Ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės ir vėl išmaišykite. Sandariai uždarykite ir laikykite kameroje mažiausiai 6 valandas.
Ledų receptas su braškėmis
Reikės
200–300 gramų braškių;
200 gramų graikiško jogurto;
Šlakelio klevų sirupo.
Kaip gaminti
Braškes sutrinkite su plaktuvu iki vientisos masės ir į jas įlašinkite klevų sirupo.
Į kitą dubenį sudėkite jogurtą.
Imkite ledų formelę ir pakaitomis su šaukšteliu dėkite abi mases. Maišykite spalvas ir dėkite į šaldiklį 3–4 valandoms (galima ir per naktį).
Senjorai, skanaus!
freepik.com nuotr.
