Pigūs ir ištaigingi pietūs namuose
Kuo nebrangiai ir labai skaniai palepinti žmones, kurie užsuka į svečius, pranešime žiniasklaidai pataria skaitmeninių finansinių paslaugų įmonės „Creditea“ Klientų patirties valdymo vadovė Donata Stoškuvienė ir maisto tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė. Jos pateikia keletą receptų, pagal kuriuos galima pasigaminti nebrangius, bet šventiškus ir nekasdieniškus patiekalus.
Traškios brusketos su kumpiu, pomidorų tyre ir lengvu česnakiniu poskoniu
INGREDIENTAI:
- 80 g vytinto kiaulienos kumpio;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 1 ilgas batonas;
- keli pomidorai;
- kelios skiltelės česnako;
- žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
- ryšulėlis šviežių bazilikų.
KAIP GAMINTI:
- Batoną supjaustome vidutinio storio riekutėmis, apšlakstome jas alyvuogių aliejumi ir apkepame 200 laipsnių orkaitėje.
- Pomidorus perpjauname perpus ir sutarkuojame minkštimą, kad išeitų vientisa masė. Pagardiname druska.
- Apkeptas riekutes lengvai ištepame česnaku, tepame paruoštą pomidorų tyrę ir dedame kumpio griežinėlius.
- Brusketas pagardiname juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus bei šviežiais bazilikais.
Vieno indo pietūs – vištiena su kumpiu, bulvytėmis ir vyšniniais pomidorais
Sotus, lengvas ir įtinkantis visos šeimos skoniams patiekalas jaukiems pietums. Subtilaus skonio vištiena su kumpiu, šviežios nedidukės bulvytės ir vyšniniai pomidorai – viskas, ko reikia gardžiam vakarui. Šis patiekalas visai paprastas, jam pakaks vos vienos kepimo skardos, tad tikrai nesusikaups kalnas neplautų indų.
INGREDIENTAI:
- 400 g vištienos filė;
- 100 g vytinto kumpio;
- kelios nedidelės šviežios bulvės;
- 150 g vyšninių pomidoriukų;
- žiupsnis prieskoninės druskos;
- šiek tiek alyvuogių aliejaus;
- kelios šakelės šviežių rozmarinų
KAIP GAMINTI:
- Bulves nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais. Dedame į kepimo indą ir pagardiname prieskonine druska bei alyvuogių aliejumi.
- Beriame pomidorus, paskaniname smulkintais rozmarinais.
- Vištienos filė gabalėlius apvyniojame vytintu kumpiu ir dedame į kepimo indą. Viską dar lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30–35 minutes.
Jogurto spurgytės
Kepiniai suburia šeimą. Jogurtinės spurgytės – būtent tokios. Jas taip lengva paruošti ir taip skanu ragauti, kad norisi kartoti dar ne kartą – jos tikrai akimirksniu tampa vienos mėgstamiausių! Šių spurgyčių paslaptis slypi graikiškame jogurte, kuris kepiniui suteikia purumo bei lengvumo, o apelsinų žievelės – ypatingą poskonį.
INGREDIENTAI:
- 1 ½ puodelio miltų;
- 1 ½ a. š. kepimo miltelių;
- 200 g graikiško jogurto;
- 2 kiaušiniai;
- 4 a. š. cukraus;
- 3 a. š. cukraus pudros.
- 1 a. š. smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
- aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
- Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius bei cukrų.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu bei tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.
- Išmaišykite tešlą – pradžioje maišykite šaukštu, vėliau lengvai ją išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.
- Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Senjorės, pagardinkite spurgytes cukraus pudra. Taip pat galite šalia patiekti apelsininį jogurto padažą – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.
Pranešimo autorių nuotr.